Arda Yantur wint het 3-Torens Terrasschaak in het Polderhuis in Bergschenhoek!

Bergschenhoek, 15 augustus 2024 –  De twee laatste avonden van het 3-Torens Terrasschaak was 3-Torens te gast in B&B het Polderhuis in Bergschenhoek. Een schitterende locatie met een mooi terras aan het water vlakbij het centrum. De vakantie liep al zo’n beetje op zijn eind en dat was goed te merken aan het aantal deelnemers dat naar de Bergweg Noord 1 was gekomen. De laatste avond werden er buiten en binnen borden opgesteld en er moesten zelfs nog extra borden bijgehaald worden. Supergezellig was het! Een groot aantal spelers was geen lid van een schaakvereniging en wilden wel eens hun krachten meten achter een echt bord met echte stukken tegen een echte tegenstander! En er waren spelers van andere verenigingen uit de regio die in Lansingerland wonen.

Het was niet alleen gezellig, maar ook belangrijk om te komen want meerdere spelers konden nog de winnaar worden van het toernooi. Na 5 avonden en 10 rondes hadden  Andre, Timo, Henk en Egbert de beste uitgangspositie. Alle drie met een score boven de 500 punten. En er waren nog meer kapers op de kust, want  Martin, Arda, Wouter, Theo en Arie waren allemaal aanwezig en konden nog meer dan 150 punten winnen als zij hun laatste twee partijen zouden winnen. Superspannend!

Toen donker werd, werd de sfeerverlichting buiten aangezet en de intredende duisternis maakte alles nog eens extra spannend. Voor de prijsuitreiking ging iedereen naar binnen en daar werd de winnaar bekend gemaakt! het was opnieuw een sterke jeugdspeler die er met de bokaal vandoor ging! De eerste plaats was veroverd door:

Arda Yantur!

Gefeliciteerd!

Leon Hoek, de wethouder van Lansingerland met sport in zijn portefeuille was naar het Polderhuis gekomen voor de prijsuitreiking en na een mooie toespraak over de toenemende belangstelling voor het schaken van oud en jong in Lansingerland werd Arda extra in het zonnetje gezet en kreeg hij de mooie beker uitgereikt.

De eindstand en alle uitslagen kun je hier vinden op deze site.

Als je ook wilt weten welke leuke activiteiten door 3-Torens worden georganiseerd voor leden en niet leden, stuur dan een email naar post@3-torens.nl en dan zullen we je informeren als er een nieuwe leuke schaakactiviteit aankomt!

Wat denk je bijvoorbeeld van de KNSB “Jouw Eerste zet”, een training over 4 avonden voor beginnende schakers (start per 8-10-2024), of de “Schaak Off”, een landelijk rapid toernooi van de KNSB waar 3-Torens een voorronde voor organiseert (op 12-11-2024)?

Reacties zijn gesloten.