RSB 3-Torens 1 wint thuis ruim met 6-2 van Erasmus 3

Maandagavond 30 september de eerste wedstrijd In de RSB van ons eerste team. We moesten tegen Erasmus 3 en we hebben versterking gekregen :-). Welkom Dylan en welkom Wouter!  Met jullie erbij gaan we dit jaar zeker een mooi resultaat halen. De eerste wedstrijd was al een goed begin. Al vrij snel kwam Hans van de Burg naar mij toe want hij had een remiseaanbod gekregen. Ik liep een beetje langs de borden om te kijken hoe het overal stond Maar het was nog te vroeg om daar echt iets van te kunnen zeggen. Volgens Hans en ook volgens zijn tegenstander was het echt remise en dat hebben we ook aanvaard. Ik ging ervan uit dat borden een tot en met 4 met een goede score voor de dag zouden komen en met de eerste remise op op zak zou dat al meteen tot een winst kunnen leiden. Deze gedachte bleek aardig te kloppen.

Naast mij op bord twee speelde Henk. Hij maakte het zijn tegenstander knap moeilijk en wist met zijn sterke loperpaar een kwaliteit te winnen. Dit zag er heel goed uit en inderdaad Henk wist deze partij te mooi winnen. Aan mijn andere kant zat Wouter te schaken. Hij had het heel goed gedaan vorig jaar toen hij bij 3-Torens kwam kijken. Zo ongeveer alle partijen had hij gewonnen zowel intern als extern en dat leverde een prachtige eerste KNSB rating op! In 3-Torens 1 is hij meteen op bord 4 gezet en dat leverde een goede start op. Na een wat onduidelijke opening boog hij de partij om en was het resultaat een duidelijke winst voor Wouter.

Dat gaf al 3 -1 als tussenstand 3-Torens 1. En op de borden  3, 5, 6 en 8 ging het ook goed. In mijn eigen partij wist ik een geïsoleerde pion in het midden bij mijn tegenstander te creëren. Die was makkelijk aan te vallen en voor wit moeilijk te verdedigen. Zo kwam ik één pion voor. En wat later in het spel kwam daar nog een pion bij. Deze twee pionnen samen waren teveel voor mijn tegenstander. Zo kon ik zelf ook een punt voor 3-Torens noteren.

Stijn speelde tegen Bram en met de witte stukken wist hij ook zijn partij te winnen. Zo waren er al 4,5 punt binnen en daarmee ook de wedstrijd.

Jan speelde op bord 8 hij stond er goed voor maar. Maar helaas liet hij in het eindspel een toren lopen. Dat was te veel en in de eindfase kon zijn tegenstander het punt naar zich toe trekken. Interessant was de partij op bord 5 tussen Theo en Lucian. Van beide spelers wist ik dat ze sterker gaan spelen als de tijdnoodfase begint. Dus dat zou spectaculair kunnen worden. Theo had nog minder tijd op de klok dan Lucian.  Maar beide spelers kwamen voordat het echte vuurwerk begon een remise overeen. Dat was dus 5-1.

Op ons eerste bord speelt onze sterspeler Dylan. Hij is gestart met schaken bij de 3-Torens jeugd en later helemaal doorgegroeid naar een hoog niveau en nu weer terug op het oude honk dus daar zijn we erg blij mee. Je zou denken dat het een makkelijk partijtje zou worden. Maar dat was toch niet helemaal het geval. Met de zwarte stukken moest hij zelfs een paard op haar a8 toestaan. Dat zag er niet zo heel mooi uit maar hij wist toch de partij naar zich toe te trekken en ook een punt voor 3-Torens te noteren.

Deze 6-2 uitslag is echt een geweldig resultaat. Hartstikke goed gedaan mannen en ga zo door!

 

Reacties zijn gesloten.