Vliegende start voor KNSB 3-Torens 1

Berkel en Rodenrijs; zaterdagmiddag 12 oktober – Het weer was goed, de stemming zat er goed in en het materiaal was prachtig. Wat wil je nog meer? Spelen in de KNSB competitie natuurlijk! En dat kon in basisschool de Parel, die bereid was gevonden om ons team en hun gasten van een mooie plek te voorzien voor de allereerste wedstrijd van 3-Torens in de landelijke KNSB competitie.  Een zeer gastvrij en genereus gebaar waar wij zeer blij mee waren want gebouw De Wijnstok was deze zaterdag niet beschikbaar. Jan Spoelstra, die elke week schaakles geeft op deze school was al vroeg aanwezig samen met juf Fennie om alles klaar te zetten. Even later kwam Martin ook langs om de schaakspullen te brengen en mee te helpen opzetten.

Het waren prachtige spellen, helemaal nieuw en dat rook heerlijk naar het fijne hout waaruit deze stukken waren gesneden. Deze spellen waren aan 3-Torens geschonken door een sponsor die de vereniging een warm hart toedraagt. Voorlopig vooral te gebruiken in de wedstrijden van de KNSB en de RSB. Hieronder kun je ze zien en komende dinsdag zijn ze weer te bewonderen als 3-Torens V1 thuis speelt.

De wedstrijd ging tussen 3-Torens 1 en De Pion 3 uit Roosendaal en voor iedereen stond de koffie en de thee klaar. Theo had ook nog voor lekkere broodjes gezorgd! Want het zou een lange middag kunnen worden. Het speeltempo in de KNSB competitie is 90 + 30 minuten en voor elke zet 30 seconden bijtelling. Een interessante partij die om 13:00 moet beginnen kan dan zo maar in een eindspel terecht komen dat nog tot ver na half zes duren!

Maar de kers op de taart moest nog komen: de wedstrijd! Die verliep boven verwachting goed. Alle uitslagen en de stand in de poule kun je vinden via onze site onder Volwassenen/Extern/KNSB 3-Torens 1 of door HIER op te klikken.

Op bord 1 speelde Henk met zwart. Hij had een zware partij tegen de sterkste tegenstander van De Pion 3 (rating 1928). Een mooie uitdaging voor Henk. Henk speelde goed en het werd een lange partij, maar hij moest toch de zeilen strijken. Naast Henk speelde Theo op bord 2. Gesterkt door zijn eigen broodjes en de aanblik van het mooie schaakmateriaal speelde hij goed en secuur. Dat leverde een mooie winst voor Theo op.

Teamleider Jan had zwart op bord 3. Emanuel stond ingepland op dit bord, maar hij voelde zich niet goed en daarom viel Jan zelf in. Dat deed hij zeer verdienstelijk met een remise als resultaat. Bart, die naast Jan speelde met wit. Speelde prima.  Met goed spel voerde Bart de partij naar winst.

De echte klapper moest nog komen. Die kwam van onze vier jeugdspelers op de borden 5 tot en met 8. Iedereen had al een tijdje naar deze wedstrijd toegeleefd. En nu kon het dan echt beginnen. Neem je tijd, en weeg alle opties af, dat was het devies! Toch was de allereerste partij al heel snel binnen. Atharva liet met wit zijn tanden zien en scoorde supersnel een prachtig punt. Dat willen we zien dinsdag Atharva! Neem je nieuwe notatieboekje mee en laat ons allemaal je geheime wapen zien! Luuk had langer werk met zijn tegenstander. Tot aan het einde van de middag ging de strijd door. En met succes! Nog een punt erbij voor 3-Torens 1. Goed gedaan Luuk!

Op bord 7 en bord 8 ging het ook buitengewoon goed. Oleg met de zwarte stukken is enorm gegroeid het laatste jaar. En dat liet hij in deze partij weer zien. Neem jij ook je boekje mee Oleg? Dinsdag kunnen we er dan samen met zijn allen naar kijken. Mihai heeft het druk met school. Maar een mooie pot schaken  wil hij niet graag missen. Zeker niet als dat in de landelijke competitie is waar ook de sterkste spelers van Nederland in spelen. En Mihai speelde solide en goed. ook hij won zijn partij. Wow, dat waren dus een strakke 4 punten die onze jeugdspelers zo maar even binnen haalden. Dat belooft wat voor de toekomst!

De volgende KNSB wedstrijd is op zaterdagmiddag 9 november in De Wijnstok. Zet het alvast spijkervast in je agenda!

Reacties zijn gesloten.